PVC дограма – ползата от нея и как да я почистим

PVC дограма – ползата от нея и как да я почистимНищо не може да замени естествената красота на дървената дограма. Въпреки това, все повече собственици предпочитат при ремонт на старите си домове поставяне на нова PVC дограма. Все повече строителни фирми поставят двойно остъклени ПВЦ прозорци, които често се наричат UPVC, и са идеална комбинация от изтънченост, смесена с класа. Тя се изработва от материали с най-високо качество, съчетано с дизайнерски стил. Те още са практични, евтини и бързо и лесно се проектират и инсталират. Гладката повърхност много лесно може да се почиства и практически не се нуждае от поддръжка. Качествената PVC дограма е устойчива на атмосферни влияния и може да издържи на изключително висока влажност и суша, минусови или високи температури. Тя е идеална за крайбрежните райони, където по-често има силни дъждове, бури и солен въздух. Тези условия няма да засегнат ПВЦ-то, тъй като може да минат години на екстремни атмосферни условия, без да настъпи разяждане или деформиране.

Друго нейно важно качество е, че е силно устойчива на вода. Производството на всяка единица е направено така, че да няма никакви пропуски или пукнатини, през които може да проникне вода. Продуктът е водоустойчив, така че той е предпочитаният материал в среда, която се нуждае от водоустойчиви материали. Тя може да бъде използвана в умерени и тропически зони, без да губи своята изправност. Тя също така може да осигури значително по-голяма изолация от дървото. Изработва се предимно двойно остъкляване и това, само по себе си, е дизайн, който позволява да се запази топлината при студено време или обратното. Коефициентът на изолация е повече от достатъчен за комфортна и уютна обстановка, да не говорим за спестената енергия. Съвременната PVC дограма също така е енергийно ефективна, защото тези материали могат значително да намалят загубата на енергия в дома ви.
Поддържане на PVC дограма.

Това е малко на заден план спрямо ползите от поставянето й, но като всеки продукт се нуждае от поддръжка… Е трябва да бъдем честни – много малко поддръжка – но действително е необходима. Разбира се, ако от време на време я избършете ще добре за нея, но като цяло не е необходимо периодически пребоядисване или байцване, както това се прави с дървото. В някои случаи, по-старата PVC дограма може да започне да изглежда като леко замърсена, може да се образува леко покритие на повърхността. Въпреки това, в такива случаи, нищо не пречи да я възстановите обратно до първоначалния й цвят.

Хората са склонни да мърморят, когато става въпрос за почистване на ПВЦ врати или прозорци, но важното, което трябва да запомните, е никога да не използвате абразивни почистващи разтвори или гъби, така че да не надраскате първия „лъскав” покриващ слой. Има специални почистващи продукти, направени специално за ПВЦ, и винаги може да ги закупите! Въпреки това, ние ще ви препоръчаме един не много скъп, но ефективен и екологично съобразен начин за почистване на мръсна PVC дограма. Просто смесете 1 част оцет на 4 части топла вода, изсипете сместа в пулверизатор и напръскайте ПВЦ-то. Оставете сместа да постои за няколко минути и след това избършете с чиста мека кърпа. Ако вашите ПВЦ прозорци или врати са загубили част от своя блясък, има и някои гланциращи продукти, които можете да приложите, за да се върне първоначалния блясък. Някои хора използват бебешки кърпички или препарат под формата на прах пране за почистване на ПВЦ без никакви проблеми.

This entry was posted in Полезно. Bookmark the permalink.

Comments are closed.